Authentieke Haagse benedenwoning

De woonkamer van de woning is geïnspireerd op de herenkamers van vroeger, maar in een nieuw jasje gestoken. Om dit te bereiken heb ik gebruik maakt van lederen elementen, donkere kleuren en textiel behang, maar met hedendaagse elementen, waaronder de strakke op maat gemaakte kast.

De prachtige stalen separatie vormt een scheiding tussen de woon- en eetkamer. De vormen van deze separatie hebben iets weg uit de art-deco tijd. Deze separatie scheidt niet alleen de twee verschillende ruimtes, maar heeft ook de functie om twee stijlen te scheiden. Het is namelijk de wens van de klant om in beide ruimtes een andere sfeer neer te zetten.

Echter door de transparantie van de separatie en het doortrekken van een aantal donkere kleuren – waaronder een donker plafond in de keuken – komt het geheel toch goed samen. Beide ruimtes hebben hierdoor hun eigen sfeer en ambiance.

Zoals op de renders te zien valt, is er veel nagedacht over het optimaal gebruiken van de ruimte in de woning. Het keukeneiland heeft een uitschuifbare bank, zodat deze bij geen gebruik strak opgaat in het geheel, maar mocht het nodig zijn valt deze makkelijk uit te schuiven. Dit kan bijvoorbeeld heel handig zijn om met het gezin ’s ochtends even te ontbijten.

Voor het ruimtelijke effect heb ik niet alleen gebruik gemaakt van een transparante separatie, maar tevens van een glazen doorkijk naar de wijnkelder.

Zijn er nog meer vragen over dit project, voel je dan vrij om contact op te nemen.